IT Bytes - Svensk podcast kring generell IT och datacenter

Att skala på bredden är det nya svarta!

Idag pratar vi om vad scale-out innebär. Varför det är så mycket surr kring allt som heter web-scale och om olika varianter av sagda ämne.
Vi pratar också om skillnaderna mellan state-less och state-full, scale-up och scale-out, reliability och resiliancy samt vilka förutsättningar som fött idén med scale-out.
Självklart glömmer vi inte heller applikationsvirtualisering och konfigurationsverktyg, utan sätter dom i sitt sammanhang varför denna nya generation av verktyg har kommit till. 
 

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_19.m4a
Category:general -- posted at: 2:38pm CEST

I detta avsnitt diskuterar vi objektlagring, och varför det anses vara det bästa sen skivat bröd jämfört med andra lagringslösningar. Ni använder säkerligen redan idag någon objektlagring, vare sig det är Dropbox, iTunes eller Syncplicity, och varför inte använda det för ännu mer ändamål? Anders Thellberg berättar om hur imponerad han blev när ett bolag visade hur de streamar 4K video över internet i Frankrike från ett objektlager, och vi diskuterar framtiden för lagring.

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge
Anders Thellberg, @AndersThellberg 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_18.m4a
Category:general -- posted at: 1:50pm CEST

Många av de organisationer vi möter ser en vinning i att kunna möta en utomstående part, få ett par fräscha ögon på problem, och kunna ta till sig nya synvinklar och ny input. Det är vad veckans avsnitt handlar om, hur man kan gå vidare med projekt som gått i stå, hur vi kan se över de projekt som faktiskt ska köras, och vad vi ska investera pengar och tid i. Se till att följa den kommunistiska femårsplanen så kommer allt gå vägen! :)

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_17.m4a
Category:general -- posted at: 3:43pm CEST

1