IT Bytes - Svensk podcast kring generell IT och datacenter

Vi pratar om att Markus absolut inte är bitter för att han inte fick följa med till VMworld i Barcelona, vilka som var de häftigaste sessionerna, all innovation som syntes på mässgolvet (artificiell intelligens och grafdatabaser i VMware-miljöer), bästa partyna, och självklart nyheter som dök upp. VMwares vCloud Hybrid Service (som kan ses som Microsoft Surface av Cloud-världen) är ju så klart ett hett ämne, och vi spekulerar hur det slår mot våra europeiska cloud-leverantörer. Självklart pratar vi även om Jonas Rosland och Magnus Nilssons session, "VCM5472 - vCO Say Hi To Razor and Software-Defined Storage".

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge

Direct download: IT_Bytes_Podcast_16.m4a
Category:general -- posted at: 10:07am CEST

Här pratar vi om hela stacken! Och med det menar vi automatiserad OS deployment, konfiguration av appar och applikationscontainers som gör att appar kan köras på vilket OS som helst. Hur jäkla coolt som helst, IMHO. Hur hett är inte konfigurationshantering liksom? Vi går igenom verktyg som VMware vCloud Application Director, Puppet, Razor, CoreOS, Vagrant och Docker, och ger er tips på vart alla passar in.

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_15.m4a
Category:general -- posted at: 12:10pm CEST

Varför åker Markus inte till Barcelona och hur får man halva priset på en VMworld-biljett?

Idag har vi Anna-Maria Löweberg från VMware med oss, och vi kör ett ordentligt uppsnack inför VMworld Europe som går av stapeln i Barcelona om bara 10 dagar. Vi pratar om våra bästa minnen från tidigare VMworld, vilka sessioner som var bäst i San Francisco, vad man absolut inte får missa under konferensen och vad man ska gå på för fester på kvällarna. Med andra ord riktigt viktig information för alla deltagare på VMworld :)

 

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge
Anna-Maria Löweberg, aloweberg@vmware.com 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_14.m4a
Category:general -- posted at: 4:19pm CEST

Vi pratar i detta avsnitt om "The Circle of IT", en härlig Lejonkungen-referens. Varför driver många företag sin IT som om det fortfarande vore 80-tal? Vi diskuterar boken "The Big Switch" av Nicholas Carr, och spekulerar kring hur dagens och framtidens IT kan moderniseras och effektiveras.

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_13.m4a
Category:general -- posted at: 2:01pm CEST

1