IT Bytes - Svensk podcast kring generell IT och datacenter

I detta avsnitt har vi med oss Mattias Söderberg som berättar om vad som händer inom IT runt om på världens hälsoinstitut. Vi pratar då bland annat digital patologi (för snabbare resultat och bättre ergonomi), smartare enheter och problemet med standarder såsom SITHS-kort. Med tanke på hälsa så tar vi även upp ämnet om smarta personliga enheter som Fitbit, Nike+ och Jawbone, och hur vi skulle kunna integrera dessa i en bättre året-runt-mätning av vår hälsa.

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Mattias Söderberg, @charliech0ch0 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_9.m4a
Category:general -- posted at: 9:49am CEST

Denna gång kör vi ett lite mer lättsamt sommaravsnitt, och vi pratar om vad man bör tänka på när man bygger ett eget hemmalabb. Ämnen innefattar elförbrukning, snabba diskar, virtualisering och hur man bäst gömmer sina servrar för resten av familjen. Och självklart önskar vi er alla en regnig sommar så ni får tid att labba hemma :)

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge
Johan Odell, @johanodell 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_8.m4a
Category:general -- posted at: 2:53pm CEST

Vad är egentligen skillnaden på en Service Provider och en Outsourcer? När ska man använda den ena eller den andra, och kan man blanda?
Det försöker vi bena ut i detta avsnitt, samtidigt som vi försöker förstå varför vi fortfarande har reklam på TV nu när både Facebook och Google gör ett mycket bättre jobb med att nå ut till gemene man med riktad och intressant reklam.

Medverkande:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_7.m4a
Category:general -- posted at: 10:34am CEST

Denna gång spinner vi vidare och pratar om wetware eller meatware, alltså människans roll i att hantera framtidens Software-Defined DataCenter (SDDC). Vad behövs av oss när väl tekniken är på plats, och hur ska vi förhålla oss till varandra i organisationen?

Medverkande denna gång:
Jonas Rosland, @virtualswede
Markus Eskola, @wimpyfudge 

Direct download: IT_Bytes_Podcast_6.m4a
Category:general -- posted at: 3:52pm CEST

1